(Hani, díky :-) - http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/dokonale-brownies )
Ingredience:
350g čokolády, nejlépe s obsahem kakaa 50 – 60%
250g másla
3 velká nebo 4 malá vejce
250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého, který do original brownies patří)
85g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva (ne víc - vzhledem k šlehání v robotu, nedávám žádný, nadýchané je dost a žádná pachuť sody)
Postup:
Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte spolu s máslem (mě se osvědčilo v teflonovém hrnci s pokličkou na nejnižší stupeň asi 2minutky, až potom míchat s otevřenou pokličkou).
Vejce vyšlehejte spolu s cukrem, až vznikne světlá a hustá hmota. (dělím bílek a žloutek, šlehám zvlášť s půlkou a půlkou cukru).
Tuto hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
Navrch prosijte mouku s trochou prášku do pečiva (nebo bez) a se vší jemností vymíchejte do hladka.
Vlijte do menšího pekáčku (např. 22 x 30 cm), který je vyložený pečicím papírem ještě jemně potřeným máslem.
Pečte 30 – 35 minut na 160° (elektrická) nebo 140° (horkovzdušná). Povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
Tipy k receptu:
Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Nechte ho vychladnout v pekáčku.
Brownies musí opravdu pořádně vychladnout a odpočinout si, pak totiž ztuhnou na správnou konzistenci. Tedy nechat přes noc v lednici a ráno... nejlepší. :-)
Nevyplatí se experimentovat. Dodržte recepturu a povedou se vám.
I kdyby se vám zdály nedopečené, tak je v žádném případě nenechávejte déle v troubě. To je klasická začátečnická chyba.
Tento recept je na základní brownies, do těsta se dají přidat i ořechy, bílá čokoláda, maliny...
Žádné komentáře:
Okomentovat