
Ingredience: (cca 4 porce)
- 500 g mletého vepřového masa (vepřový bok)
- 1 dl mléka nebo smetany
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky (+ na obalení)
- 3 lžíce hladké mouky
- 200 g eidamu
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- olej na smažení
Postup:
Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet. Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhanku, mouku, vejce, strouhaný sýr, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.
Podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší.
Doporučuji, hodně mňam, :-). Od - TamTenJeden
OdpovědětVymazat