neděle 27. listopadu 2011

Holandský řízek

(http://recepty.vareni.cz

Ingredience: (cca 4 porce)

  • 500 g mletého vepřového masa (vepřový bok)
  • 1 dl mléka nebo smetany
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky (+ na obalení)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 g eidamu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • olej na smažení


Postup:

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet. Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhanku, mouku, vejce, strouhaný sýr, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.
Podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší.

1 komentář: