neděle 27. listopadu 2011

Placky z ovesných vloček


(http://blog.zarohem.cz)

Ingredience:

100g ovesných vloček
1 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
200ml vroucí vody


Postup:

Vločky dáme do mísy a zalijeme vařící vodou. Necháme hodinku i více bobtnat. Přebytečnou vodu z misky slijeme.
Nakrájenou cibulku osmahneme na trošce oleje. Ale klidně můžeme do vloček dát i cibuli syrovou – nerestovanou.
K vločkám přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně promícháme. Pokud je směs tekutá, přidejte trošku suchých vloček (nenabobtnaných) případně mouky.
Na oleji v rendlíku tvoříme placičky pomocí lžíce a smažíme dozlatova. Podáváme tak, jak máme rádi bramboráky nebo jiné placičky. Se strouhaným sýrem, kečupem, zakysanou smetanou nebo třeba cottage sýrem či dresingem nebo jen tak s kyškou. :-)

1 komentář:

  1. Překvapivě zdařilá alternativa ke klasickým bramborákům. Má-li člověk chuť někdy vyzkoušet bramboráky ve zdravější podobě, stačí vyzkoušet tento recept a okusit, :-).

    OdpovědětVymazat