- 500g listového těsta
- 7 jablek
- 2 lžíce hladké mouky
- 180g hnědého cukru
- 1 lžíce skořice mleté
- 5 hřebíčků
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- sůl
Příprava:
Těsto rozdělte na dvě části, jednu trochu větší. Větší část těsta vyválejte do kruhu o tloušťce
3mm. Formu na koláč o průměru asi 22cm vyložte těstem. Jablka nakrájejte na tenké plátky.
Ve velké mise smíchejte mouku, hnědý cukr, skořici, hřebíček utlučený v hmoždíři a sůl. Jablka
obalte v této směsi. Formu naplňte směsí jablek. Navrch naklaďte máslo. Okraje korpusu
potřete vajíčkem. Zbývající těsto rozválejte stejným způsobem. Těsto nařízněte a položte
navrch koláče a jeho kraje zahněte. Vršek koláče potřete vejcem. Pečte v předehřáté troubě na
190°C dozlatova asi 45min.
Žádné komentáře:
Okomentovat