sobota 22. října 2011

Kynuté borůvkové koláče s krásně měkkým těstem

(http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21920)

Ingredience:

Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 35 g droždí (necelá kostička)
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • 75 g cukru
  • malá lžička soli
  • citronová kůra
  • vanilkový cukr
  • žloutek na potření


Náplň:
  • cca 1 litr borůvek smíchaných s cukrem
  • Drobenka a Nakonec po upečení = rum a máslo


Příprava:
Klasicky zaděláme kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr) poté ho smícháme s ostatními surovinami.Propracujeme těsto na hladké a vláčné, NENECHÁME KYNOUT a rovnou s ním pracujeme, pomocí hladké mouky si vytvoříme z těsta 5 bochánků, na plechu vytvarujeme z každého ne příliš silný koláč o průměru cca15 - 20 cm a okraje potřeme žloutkem. Posázíme borůvkami (viz. foto) a přidáme ještě drobenku. Koláče necháme tak 15 min odpočinout a poté pečeme zhruba 30 min na 170 stupňů.
PO VYJMUTÍ Z TROUBY JEŠTĚ HORKÉ KOLÁČE POKAPEME ROZEHŘÁTÝM MÁSLEM A  NAKONEC RUMEM !
Koláče nádherně voní a jsou měkké i další den.

Žádné komentáře:

Okomentovat